5 razloga zašto je sopstveni biznis najbolja odluka

Imate želju da otvorite sopstveni biznis, ali niste sigurni da li je to prava odluka za vas.

Postoji mnogo razloga zbog kojih vaš trenutni posao ne može da parira onom koji biste sami stvorili.

Pokušaćemo da vam predstavimo 5 razloga koji će vas usmeriti u pravom smeru i pokazati vam zašto je sopstveni biznis najbolja odluka koju možete doneti.

Vi ste glavni i odgovorni

Biti sam svoj gazda je prilično sjajno. Sami donosite odluke koje će poboljšati i razvijati vaš posao. Lagali bismo kada bismo rekli da vam niko neće govoriti šta da radite, ali ljudi (kupci, dobavljači, adminitrativni radnici) i dalje s vremena na vreme mogu govore kako biste trebali da radite određene stvari, ali u ovom slučaju je najbolje upravo to što ne morate da ih poslušate ako ne želite.

Fleksibilno radno vreme i lokacija

Jedna od najboljih stvari kada imate svoj posao jeste upravo radno mesto i radno vreme. Sami možete da izaberete lokaciju vašeg biznisa.

Sa napretkom digitalnih medija, vaš posao ne mora imati jednu lokaciju, već ako odlučite može se i menjati kako god vi odlučite da otputujete i ponesete svoj posao na računaru sa vama.

5 razloga zasto je sopstveni biznis najbolja odluka 2

Biti svoj gazda nikako ne znači da imate propusnicu za lenjost, ali vam pruža mogućnost da sam odredite kada ćete raditi.

Ako vam je potreban dan u sred nedelje kako biste ga proveli sa porodicom ili prijateljima, možete ga uzeti bez pravdanja nekoj drugoj osobi zašto vam je to bitno.

Radite posao koji zaista volite

Biti preduzetnik nije nimalo lako, pogotovo u početku zarađujete onoliko koliko radite, nekad je to i bez pauze kako biste uspeli da se probijete u izabranoj branši.

Osnovna razlika između vašeg rada za nekoga i onog koji ste sami otvorili je ta što radite za sebe, gradite svoje poslovno carstvo, ne radite to za nekog drugog.

Napravili ste i izabrali posao kojim biste se bavili sa osmehom, ustajanje za isti nikada nije bilo lakše, jer znate da to radite isključivo za sebe.

To ne znači da neće biti nerviranja i teških trenutaka, ali lakše je kad znate da se borite za nešto svoje.

Učenje novih veština i navika

Tokom vašeg preduzetničkog putovanja naučićete bitne lekcije iz više oblasti poslovanja poput računovodstva, mikromenadžmenta, korisničke psihologije, sve potrebne alate kako da povećate produktivnost svog posla.

S obzirom na to da radite za sebe, veoma je bitno da budete disciplinovani, kako vreme bude odmicalo postaćete sve bolji u planiranju sopstvenog vremena stvorićete radnu etiku koja vam odgovara.

Umrežavanjem sa drugim uspešnim preduzetnicima, pored razvijanja mreže kontakata, pružiće vam uvid u radnu etiku drugih firmi. Bilo da ostvarite saradnju sa nekim od njih ili jednostavno samo delite ideje, na dobitku ste.

Stvaranje novih radnih mesta

Kada izgradite svoj biznis i povećate obim  posla otvorićete mogućnost za zapošljavanje novih članova. Oni će vam doneti sveže ideje koje možete zajedno razvijati u cilju jačanja posla i njegove ekspanzije.

Kada otvorite nova radna mesta možete odabrati da budete dobar šef, verovatno suprotnost od svih onih s kojima ste se susretali pre nego što ste uplovili u preduzetničke vode.

Biti preduzenik nije lako i jednostavno, ono ima svoje prednosti, ali i mane, međutim mogućnosti koje pruža ne mogu se meriti sa klasičnim zaposlenjem jer granice ne postoje i vi ih kreirate.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + 6 =