Iskoristite obuke Nacionalne službe za zapošljavanje

Niste zaposleni? Pokušavate da pronađete posao, ali vam ne polazi za rukom?

Ukoliko vaše obrazovanje nije dovoljno atraktivno za trenutno tržište rada iskoristite priliku i prijavite se na neku od obuka Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nacionalna služba za zapošljavanje nudi sledeće programe:

 • Program stručne prakse,
 • Program pripravnika,
 • Sticanje praktičnih znanja,
 • Klubovi za aktivno traženje posla,
 • Prekvalifikacija i dokvalifikacija,
 • Obuka za započinjanje sopstvenog posla,
 • Obuke za aktivno traženje posla,
 • Obuke za tržište rada,
 • Obuke na zahtev poslodavca,
 • Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih,
 • Obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog.

Bilo koja od gore navedenih obuka NSZ-a je potpuno besplatna.

Kada se odlučite za određen program potrebno je da zakažete sastanak sa svoji savetnikom koji će sa vama proći vaš plan, ponuditi vam svoje mišljenje i uputiti vas na ljude koji su zaduženi za određeni program.

Oni kandidati koji nemaju iskustva u struci koju su završili, ali žele da pronađu zaposlenje u toj branši, sa savetnikom bi trebali da prođu programe Stručna praksa ili Program pripravnika.

Stručna praksa i program pripravnika

Program stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog lica za samostalan rad u struci za koju je stekao odgovarajuće znanje.

NSZ ovaj program finansira najduže 12 meseci. Ovaj program se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Program pripravnika se razlikuje za visko obrazovane i srednje obrazovane kandidate.

👉Visoko obrazovani kandidati svoje pripravništvo mogu da obavljaju najduže 12 meseci, s tim da je poslodavac u obazvezi da kandidata zadrži nakon tog preioda još dodatnih 6 meseci.

👉Srednje obrazovani kandidati imaju mogućnost da pripravnički program obavljaju najduže 6 meseci, nakon kojih  poslodavac mora da ih zadrži još naredna tri meseca.

Za razliku od programa stručne prakse, pripravnički program se realizuje uz zasnivanje radnog odnosa.

Postanite preduzetnik

Jedan od najpopularnijih programa je „Obuka za započinjanje sopstvenog posla“.

Imate ideju za posao, dobro razrađen plan, razgovarajte sa svojim savetnikom da vas uputi na dvodnevnu obuku NSZ-a  na kojoj ćete naučiti da sastavite biznis plan koji vam je obavezan ukoliko želite da uzmete subvenciju od države kako biste započeli posao.

Mentori koji će vam držati radionice su vam na raspolaganju za sve ideje i nedoumice koje možda imate, cij je da vam pomognu da sagledate prednosti i rizike preduzetništva, da li vaša ideja može da se dodatno modigfikuje i ispadne još bolja, isplativija.

Klub za aktivno traženje posla

Pored prekvalifikacija, učenja novih veština i stručnih praksi postoje i oni kandidati koji su zadovoljni svojim obrazovanjem i strukom, ali ne uspevaju da dobiju posao.

Klub za aktivno traženje posla priprema nezaposlene da se svojim budućim poslodavcima što bolje predstave i na kraju dobiju posao koji žele.

Obuka traje 2 nedelje, sastoji se od grupnog i individualnog rada.

Mentori će vam dati sve informacije o ponudi slobodnih poslova, kontakt sa poslodavcima, ali će vam pre toga pomoći da sredite CV i motivaciono pismo.

Svi polaznici zajedno sa mentorom pretražuju poslove na internet stranicama, ali i u štampi. Sve što se dešava na radionicama nadgledaju mentori  NSZ-a.

Biro se posebno ponosi ovim klubom, jer svaki treći član nakon ovih radionica nađe posao.

Kako biste postali član Kluba za zapošljavanje, potrebno je da obavestite svog savetnika koji će vam dati sve informacije o njihovom održavanju i trajanju.

Iskoristite neki od programa koji Nacionalna služba za zapošljavanje nudi jer su svi programi potpuno besplatni!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen − 3 =