Kako vikende provode uspešni preduzetnici?

Uspešni preduzetnici vole svoj posao, ali isto tako znaju da su posao i život maraton, a ne sprint.

Dešava se da svoje vikende provedu obavljajući zaostale administrativne poslove ili razrađujući neku novu veliku ideju, ali to se ne dešava često.

Rutina i vreme sa porodicom  i prijateljima

Kada ste uspešan preduzetnik shvatate da je rutina jako bitna. To znači odlazak u krevet i ustajanje u isto vreme kao što to rade radnim danima. Ako se i desi da se rutina spavanja pomeri, gledaju da svakako dobiju 7 ili 8 sati sna.

Vikend je rezervisan za prijatelje i porodicu.

Za preduzetnike je veoma bitno da budu socijalno aktivni, zato često vikendom  posećuju  razna društvena dešavanja. Odlaze na golf,  planinarenje sa porodicom ili jednostavno voze bicikl sa prijateljima.

Radna nedelja zna da bude haotična, zato je svako vreme provedeno u krugu najbližih veoma opuštajuće iskustvo.

Žene preduzetnice kad je lepo vreme vikendom vole da obilaze rasadnike gde pronalaze sadnice cveća za svoje dvorište ili terasu, pa se vikendom bave sadnjom i ulepšavanjem eksterijera svog doma.

Pored boravka u prirodi i druženja, preduzetnici cene dobru dremku. Najbolja je kratka dremka od 30 minuta. Sve duže od toga ostavlja osećaj težine i pomera želju za pravim večernim spavanjem tokom kojeg se pune baterije za novi dan. Tako da, kada posle ručka dođe onaj osećaj umora, samo mu se treba prepustiti i kratko dremnuti.

Uče nešto novo ili traže hobi

Vikendi su odlični za one knjige na polici koje stoje i čekaju da se pročitaju kad se otvori slobodna prilika za njih. Najčešće čitaju knjige koje nadograđuju njihovo već stečeno znanje, svakog dana odmora uz kafu između 30 i 60 minuta. Naravno, pored poslovnih tema, pružaju priliku i fikciji, puštaju mašti na volju, kako bi razbili monotoniju.

Pronalaženje hobija može uneti svežinu u život preduzetnika, zato često pronalaze po nekoliko dok onaj koji im najbolje odgovara ne pobedi konkurenciju.

Hobiji su tu da pomognu razvoj ličnosti i kreativnost. Svi hobiji počev od kuvanja, crtanja, stolarstva pa sve do planinarenja i sviranja raznih instrumenata.

Hobiji su ono što preduzetnicima pomaže da na posao u ponedeljak dođu potpuno sveži.

Vežbanje

joga-preduzetnici-vikend

Većina preduzetnika praktikuje neku vrstu fizičke aktivnosti. Smatraju da ako se osećate zdravo i radite na tome da budete zdravi i fit i vaš um će zadržati željenu oštrinu .

Kada kažemo fizička aktivnost ne mislimo samo na teretanu, jer više od polovine uspešnih preduzetnika ne posećuje teretanu.

Joga je ubedljivo najzastupljenija aktivnost kada su u pitanju žene preduzetnice, posle toga je trčanje i šetnja. Muškarci vole da imaju otvorene opcije, zato ih nekad možete videti kako igraju basket u kraju, a već sledećeg vikenda kako voze bicikl.

Priroda i izloženost sunčevom svetlošću doprinosi bržem punjenju baterija tokom slobodnih dana.

Putovanja

Vikend predstavlja odličnu priliku da se isključite iz prebučnog sveta i odete na neko mesto na koje do sada niste bili. Uspešni preduzetnici najčešće prvo istražuju svoj grad, pa onda idu na ostale destinacije.

Smatraju da je besmisleno konstantno putovati na egzotična i skupa putovanja, jer to brzo postane monotono.

Umerenost je izuzetno bitna, zato jednom godišnje posete neku egzotičnu destinaciju, a do tada istražuju  lokalnije.

Istraživanjem grada u kojem  žive preduzetnici upoznaju svoju sredinu mnogo bolje, samim tim i nailaze na nova poznanstva koja mogu prerasti u poslovne kontakte.

Preduzetnički vikendi mogu biti zanimljivi ali kada ima puno nezavršenog posla koji je ostao tokom radnih dana, onda su i vikendi radni.

Kad se organizuju festivali ili sajmovi za vikend na kojima preduzetničke firme učestvuju ni tad nema odmora.

Ako ste preduzetnik, imate jednu prednost: Možete uzeti slobodan dan kad god poželite i pretvoriti ga u vikend 😃

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 − one =